Windows 7 blijft Windows 10 in de weg zitten

Het aandeel van Windows 10 groeit wel, maar dat gaat niet ten koste van Windows 7. Dat blijkt uit cijfers van Net Applications.

Windows 7 heeft nu een aandeel van zo’n 49 procent onder alle eindgebruikers. Als je alleen kijkt naar machines met Windows, dan ligt dat percentage op 53,5 procent.

Dat is geen geruststellend cijfer voor Microsoft. Het heeft er alles aan gedaan om zijn gebruikersbasis te verleiden over te stappen naar Windows 10. Technisch zijn er ook goede redenen voor. Windows 10 is niet alleen beter, het is vooral ook beter beveiligd. Maar toch zit nu nog steeds het merendeel van de gebruikers op Windows 7.

Als je afgaat op de cijfers, dreigt er voor Microsoft met Windows 7 zelfs een herhaling van de Windows XP-ervaring. Windows 7 heeft nog 29 maanden ondersteuning te goed; toen Windows XP nog 29 maanden te gaan had, lag zijn aandeel bij Net Applications in dezelfde orde van grootte.

Windows 10 heeft nu een aandeel van 27,6 procent en 30,2 procent van alle Windows-pc’s. De laatste maand boekte het 0,8 procent terreinwinst.
Bron: AG Connect