Consumentenbond: Veel Android-toestellen missen updates

Veel Android-toestellen missen beveiligingsupdates, zo stelt de Consumentenbond aan de hand van eigen onderzoek. De helft van de onderzochte smartphones heeft een gedateerde veiligheidsupdate van een half jaar oud of ouder of geeft helemaal geen informatie over veiligheidsupdates.

Slechts vijf procent van de onderzochte Android-toestellen beschikt over de meest recente veiligheidsupdate van augustus 2017, elf procent heeft de update van juli 2017 geïnstalleerd. Alleen van Google (Pixel en Nexus) hebben alle modellen de meest recente veiligheidsupdate van augustus 2017. Bij General Mobile beschikken twee van de vier toestellen over de laatste veiligheidsupdate.

Samsung geeft een wisselend beeld: een aantal smartphones heeft een recente veiligheidsupdate, maar er zijn ook een paar modellen met een update van een half jaar of ouder. Alcatel, Huawei, LG en Wiko presteren het slechtst op het gebied van veiligheidsupdates. Veel van hun modellen hebben updates van een half jaar oud of ouder of bieden zelfs helemaal geen informatie over updates. Voor het onderzoek werd er gekeken naar Android-toestellen die de Consumentenbond tussen augustus 2014 en augustus 2017 heeft getest.

Updaten!

Fabrikanten moeten hun smartphones tenminste 4 jaar na introductie van updates voorzien.

26806 mensen gingen je voor

Fabrikanten moeten hun Android smartphones updaten. Steun daarom onze actie! STEM

Bron: Security.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.